Brug og genbrug: Et bæredygtigt valg til spandeposer.

Som rengøringsfirma bruger vi utroligt meget plast, særligt i form af affaldsposer. En af måderne vi kan komme noget af ’brug og smid væk’ kulturen til livs, er ved at finde alternativer til de mange affaldsposer. Det var bl.a. en af grundende til, at vi indgik vi en samarbejdsaftale med Kobensac om genanvendelige spandeposer til bl.a. affaldsspande på toiletter.

Kobensac pose til papirskraldespand på toilettet

Hvad kan poserne fra Kobensac?

Kopensac spandepose til toilet

Kobensac laver en del forskellige poser og tasker af genanvendeligt stilladsplast fra byggeindustrien. Traditionelt set har denne type plast været svær at genbruge og dets livscyklus ender ofte som affald. Ved at omdanne plasten til poser bidrager Kobensac til, at reducere mængden af affald, hvilket medfører en mere bæredygtig genanvendelse for dette materiale.

Gennem dialog hos nogle af vores kunder, har vi i samarbejdet om at erstatte de traditionelle plastposer på toiletterne med Kobensac-poserne. De nye spandeposer kan anvendes igen og igen og ved at anvende affaldsposer fra Kobensac bidrager vi, til at reducere mængden af plastaffald og den negative indvirkning på vores miljø.

Vi har sparet 5 ton plast spandeposer

Vores lagerleder, Jacob Andersen, har arbejdet for at reducere vores plast spandeposeforbrug gennem forskellige initiativer, hvori samarbejdet med Kobensac er et af dem.

Han fortæller: ”Det arbejde har sparet os 5 ton plast i spandeposer. Det er omkring 2 millioner konventionelle plast spandeposer, og 25% af vores forbrug. Vi sigter nu mod de 50% og regner med at udskiftningen til Kobensac, kan være med til at realisere vores mål. Det er fantastisk at følge med i hvordan forskellige initiativer, samlet, kan skabe en så stor besparelse”.

Dette er, blandt andre tiltag, en af måderne hvor Anders Andersens Rengøring, som samarbejdspartner, kan mindste det miljømæssige aftryk for vores kunder. Yderligere udarbejder vi et ”grønt regnskab” til de af vores kunder som ønsker det, hvori vi udregner mængden af CO2, som vores midler, poser, maskiner mm. bidrager til. Ved at skifte de konventionelle plast spandeposer ud med poser fra Kobensac, udleder vi altså mindre CO2.

Tre gode råd til besparelse af plastposer

Vi kigger også ind i hvorvidt poserne kan designes, så de kan erstatte andre plastposer, bl.a. på rengøringsvogne og vaskeposer. Ring fluks til Jacob Andersen, på 43 99 99 99, og hør, hvordan I kan komme med på bølgen og være med til at komme “brug og smid væk kulturen” til livs.

Tilmeld dig vores videns- og informationsmail, og få adgang til uvurderlig viden og frisk inspiration inden for rengøring, vinduespolering, og ejendomsservice.

Opdag, hvordan vi kan hjælpe med at bevare og øge værdien af dine faciliteter. Plus, du får eksklusiv adgang til at vinde fodboldbilletter, oftest til F.C. København kampe i Parken. Tilmeld dig nu med et enkelt klik.