10-års jubilæum med svanemærket rengøring

I dag for præcis 10 år siden, den 28. oktober 2011, blev Anders Andersens Rengøring Danmarks første landsdækkende rengøringsselskab, der fik svanemærkning på daglig erhvervsrengøring. Siden er det blevet til yderligere to Svanemærke-certificeringer; Vinduespolering i 2017 og Trappevask og Ejendomsrengøring i 2021.

Anders Andersen ved svanemærket logo

Det er en omfattende proces at blive svanemærket og mange skrappe krav skal opfyldes. Derfor er vi stolte over, at vi nu uafbrudt i 10 år har levet op til alle kravene. Kravene er formuleret i 22 kriterier og handler selvfølgelig om miljø, men også om arbejdsmiljø, kvalitetssikring, etik mv. Der er bl.a. krav om arbejdsinstruktioner og uddannelse af medarbejderne.

Løbende justeres og strammes kravene af Miljømærkning Danmark. I forhold til miljøet er der minimums- og maksimumskrav; bl.a. skal andelen af miljømærkede midler i rengøringen i dag være mindst 90 %. Samtidig er der maksimumskrav på kemiindholdet og mange stoffer må slet ikke indgå i midlerne.

Mobilt hedvandsanlæg til ukrudtsbekæmpelse

Før svanemærkningen i 2011 havde vi introduceret vores egen miljøvenlige serie af rengøringsmidler. Siden 2011 er der kommet et stærkt miljøfokus i hele organisationen og mange nye miljøinitiativer har set dagens lys.

I 2012 udviklede vores Ejendomsserviceafdeling et nyt trappevask-system med ekstra kvalitetssikring og miljøgevinster med tusindvis liters vandbesparelse hver måned. I 2018 investerede afdelingen i et mobilt hedvandsanlæg for at bekæmpe ukrudt på en miljørigtig måde, uden at bruge kemiske ukrudtsmidler eller gas til ukrudtsbrændere. Dette er blot to af mange spændende miljøtiltag. Seneste projekt er, at vi i samarbejde med recycling specialist nu indsamler plastemballage med henblik genanvendelse af plasten.

Svanemærkningen betyder bl.a., at vi

  • Har en høj andel af miljømærkede rengøringsmidler.
  • Minimerer forbruget af unødvendige kemikalier.
  • Reducerer miljøpåvirkningen fra transport.
  • Lærer medarbejderne miljørigtige metoder i rengøring, dosering, affaldshåndtering mv.
  • Har et kvalitetssystem, der sikrer høj kvalitet på et miljøvenligt grundlag.

Tilmeld dig vores videns- og informationsmail, og få adgang til uvurderlig viden og frisk inspiration inden for rengøring, vinduespolering, og ejendomsservice.

Opdag, hvordan vi kan hjælpe med at bevare og øge værdien af dine faciliteter. Plus, du får eksklusiv adgang til at vinde fodboldbilletter, oftest til F.C. København kampe i Parken. Tilmeld dig nu med et enkelt klik.