5 års Svanemærke-jubilæum

Den 28. oktober 2011 blev vi det første landsdækkende rengøringsselskab i Danmark, der opnåede Svanemærkning.

Mere end to år senere blev andre landsdækkende rengøringsselskaber Svanemærket. Måske skulle de lige se, om svanemærket rengøring var en døgnflue og om det ville være anstrengelserne værd selv at blive Svanemærket?

Anders Andersen ved svanemærket logo

Miljøfokus hos indkøberne

Anders Andersens Rengørings Svanemærke opfyldte tydeligvis et behov hos indkøberne på rengøringsmarkedet. De havde i stigende grad behov for at få miljøgaranti og miljødokumentation, fordi miljø er kommet højt på virksomhedernes strategiske dagsorden, hvilket blandt andet udmønter sig i fokus på bæredygtige indkøb.

Svanemærket rengøring opfylder begge behov og kan nemt blive integreret og tælle med i virksomhedernes egen miljøindsats.

Vi hilser nye Svanemærkekrav velkommen

I 2017 strammer Miljømærkning Danmark skruen og opstiller nye og skrappere kriterier til rengøringsselskaber, der ønsker Svanemærkecertificering. Dette gælder også virksomheder, som Anders Andersens Rengøring, der allerede er certificeret.

De nye kriterier medfører øgede krav til faste, ufravigelige procedurer og valid dokumentation i miljøregnskabet. Dette hilser vi velkommen, fordi løbende opjustering af kravene opretholder Svanemærkets værdi og troværdighed over tid.

90 % Svanemærkede midler

Svanemærket rengøring handler om meget mere end brug af miljømærkede produkter i rengøringen. Men, selvfølgelig er en høj andel af miljømærkede midler et af kriterierne. I 2017 forhøjes kravet fra en minimumsandel på 50 % til 90 %. Det vil sige, at fremover skal mindst 90 % af de midler, rengøringen anvender, være Svanemærket eller mærket med EU Blomsten.

I seneste opgørelse ligger Svanemærke/EU Blomst andelen i Anders Andersens Rengøring lige under 90 %.

22 krav til svanemærkningen

Tilmeld dig vores videns- og informationsmail, og få adgang til uvurderlig viden og frisk inspiration inden for rengøring, vinduespolering, og ejendomsservice.

Opdag, hvordan vi kan hjælpe med at bevare og øge værdien af dine faciliteter. Plus, du får eksklusiv adgang til at vinde fodboldbilletter, oftest til F.C. København kampe i Parken. Tilmeld dig nu med et enkelt klik.