Hverdagens helte … de sveder, så vi andre kan få varmen

På Vestforbrænding i Glostrup har Anders Andersens Rengøring 9 servicemedarbejdere fast gående i produktionen for at fjerne al det støv, der konstant lægger sig på alle flader. Medarbejderne er fra vores skadeserviceafdeling, der hovedsageligt ellers arbejder med akutte skader fra vand, storm, brand mv. Deres kompetencer og erfaring matcher imidlertid perfekt til den grove produktionsrengøring på forbrændingen.

Vi er stolte af at være en del af produktionen. Støvet fjernes for, at luften kan indåndes uden sundhedsfare for Vestforbrændings medarbejdere og for at minimere risikoen for brand, som kan opstå i tykke støvlag.

Vestforbrænding

De usynlige helte …

De 9 skadeservicefolk udfører heroisk et uendeligt og afgørende rengøringsarbejde hver eneste dag i varme omgivelser. Ofte iført sikkerhedsudstyr, der sjældent gør det mere bekvemt. De går dog ufortrødent til opgaven bevæbnet med lange støvsugeslanger, som de kobler på kraftige centrale støvsugere via ”sugerør”, der løber i hele produktionen. Når et område er støvsuget færdigt, startes forfra.

Medarbejderne er glade for deres arbejde og altid klar til at svede, så produktionen kan holdes i gang og vi andre kan få varme i vores boliger og lune bade om morgenen. De er klart nogle af hverdagens helte, selv om de er usynlige for de fleste af os. Hundredtusindvis af medborgere nyder godt af det arbejde, som de og alle Vestforbrændings medarbejdere udfører.

Ilden brænder konstant i kæmpe ovn

Vestforbrænding er en af Danmarks største varmeproducenter og kører nonstop døgnet rundt, hele året. Varmen fremkommer ved afbrænding af affald fra knap 1 million borgere, hvilket svarer til mere end 500.000 ton om året. Varmen fra de enorme ovne opvarmer vand til fjernvarme i en mængde, der svarer til det årlige varmeforbrug for ca. 70.000 enfamiliehuse.

Rengøring på flere varmeværker

Inspektør Dorte Christensen, der er leder af vores skadeservice, har stor ros til sine medarbejdere og til kontaktpersonerne fra Vestforbrænding.

– Vi er stolte over at være en del af produktionen på Vestforbrænding, som vi har udviklet et rigtig godt, tæt og tillidsfuldt samarbejde med. Det giver tryghed for begge parter, og styrker fleksibiliteten i hverdagen. Det kræver noget særligt at levere stabil rengøring i et produktionsmiljø som på Vestforbrænding, understreger Dorte Christensen.

– Det skal være pålidelige folk, der fysisk og mentalt formår at udføre arbejdet og samtidig overholde alle de sikkerhedsmæssige påbud og forbud; procedurerne skal altid følges til punkt og prikke.

– Jeg tror, at vores kvalitetskultur i kombination med skadeserviceteamets kompetencer gør os særligt egnede til at varetage denne type opgave. Derfor tror jeg også, at der kommer flere sjællandske kraftvarmeværker på kundelisten. Pt. har vi Vestforbrænding og Køge Kraftvarmeværk.

Om skadeservice hos AAR

  • Akut afhjælpning og rengøring ved vandskader, efter brand, storm mv.
  • Håndtering af skimmelsvamp
  • Rengøring for ekskrementer fra duer (+ opsætning af net mod duer på altaner)
  • Specialrengøring, fx produktionsmiljøer.
  • Døgnvagt på 43 99 99 98
Vestforbrænding

Stor oplevelse for ledergruppen

Anders Andersens Rengøring varetager rengøringen i både produktion og administration, og sørger også for vinduespolering i alle højder på Vestforbrænding. Derfor var det en spændt ledergruppe, der fik en guidet rundvisning på forbrændingen med daglig koordinator og kontaktperson Kai Pedersen som en fantastisk guide.

Det var en stor oplevelse og øjenåbner for alle at se, hvordan affald fra borgerne bliver til dyrebar fjernvarme. Også produktionsleder Peter Bech Haupt delte gavmildt ud af sin viden om processerne på værket og hvordan det hele overvåges i kontrolrummet.

Tilmeld dig vores videns- og informationsmail, og få adgang til uvurderlig viden og frisk inspiration inden for rengøring, vinduespolering, og ejendomsservice.

Opdag, hvordan vi kan hjælpe med at bevare og øge værdien af dine faciliteter. Plus, du får eksklusiv adgang til at vinde fodboldbilletter, oftest til F.C. København kampe i Parken. Tilmeld dig nu med et enkelt klik.