Forundersøgelse, total håndtering og kvalitetssikring
Før skimmelsvampen kan afrenses skal de angrebne steder blotlægges, dvs. tapet, maling mv. skal fjernes.
Typisk opstår problemer med fugt og skimmelsvamp i rum, hvor der mangler udluftning, dette ses i mange boliger i disse år. Men der er også mange eksempler på kuldebroer og utætte fuger i murværket, der giver fugtdannelse og udvikling af skimmelsvamp. Det sker især når det er i kombination med svag luftcirkulation eller mangel på udluftning.
En tredje situation, der ofte fører til fremkomst af skimmelsvamp, er en vandskade eller vandindtrængning, hvor fjernelsen af vandet og kraftig affugtning kommer for sent i gang. Fugt og skimmelsvamp skal håndteres korrekt, og hurtigst muligt, for at begrænse bygningsmæssige skader og minimere de sundhedsmæssige risici.
Ekspertise og erfaring
Vores skadeservice afdeling oplever, at mange kunder er glade for, at vi har ekspertisen og erfaring til at stå for hele processen i forbindelse med håndtering af fugt og skimmelsvamp.
”Det er selvfølgelig ikke alle, der er klar over, at vi er certificeret til at teste og analysere på overflader og i luften på steder, der mistænkes for at være angrebet af skimmelsvamp eller bakterier”, fortæller afdelingsleder Dorte Christensen ”Vi benytter både MycoMeter Surfacetests, MycoMeter Air tests og AGAR aftryksplader i de forskellige typer opgaver, vi kommer ud for”.
Vi tager os af alle opgaver i forbindelse med bekæmpelse af fugt og skimmelsvamp; fra foranalyse til afsluttende kontrol og dokumentation – og alt derimellem. Vores kunder er bl.a. boligselskaber, ejerforeninger, forsikringsselskaber, entreprenører og håndværksmestre (ingen direkte private kunder).
Vi tager os både af både af store skimmelrenoveringsprojekter og små ad hoc opgaver.
Vigtig dokumentation
”Før vi går i gang med det fysiske arbejde, laver vi en undersøgelsesrapport, der kan være mere eller mindre omfattende, helt afhængig af den konkrete opgave. Og som afslutning på enhver opgave foretager vi kvalitetssikring, og udarbejder en kvalitetssikringsrapport. Begge rapporter er meget vigtige som dokumentationsmateriale”.