Anders Andersens Rengørings grønne rejse tog fart i 2011, da vi blev Svanemærkecertificeret på rengøring som det første landsdækkende rengøringsselskab. I 2017 blev vi først i Norden med svanemærket vinduespolering og i 2021 fik vi svanemærke på Trappevask/ejendomsrengøring. Alle vores tre kerneydelser er fortsat svanemærket og følger de skrappeste miljøkrav i branchen.
Vi er stolte af vores høje pointscore
Vi opgør vores ressourceforbrug til Miljømærkning Danmark og får point ud fra, hvor godt vi opfylder miljøkravene. Der kan maksimalt opnås 24 point, så vi er meget stolte af at score 21 point på rengøring, 21 point på ejendomsservice og 20 point på vinduespolering. Vi forventer endnu flere point med vores nyeste indsatser.
Øget maskinlevetid gavner miljø og klima
Noget, der er godt for miljøet, er øget levetid for maskiner og udstyr, da det udskyder ny produktion. Vi har iværksat et målrettet serviceprogram for at forebygge fejl/skader, og selv reparere maskiner, så vi minimerer udsmidning og genkøb. Ud over miljøgevinsten har vi endda fået en ekstra velkørende maskinpark.
Faldende kemiforbrug
Fokus på ’præcis middeldosering’ reducerer kemiforbruget markant. Selv en lille overdosering bliver til et stort overforbrug, hvis det sker mange gange dagligt. Det undgår vi med præcis doseringsteknik og hyppig instruktion i at dosere præcist og ikke med løs hånd (”skvulpemetoden”).
Mindre forbrug af brændstof
Vi udskifter konstant brændstofbiler med elbiler. Samtidig reducerer vi transportmængden med smarte kørselsmønstre; fx har vi en ”forsyningsbil” kørende til at forsyne trappevaskere på mange boligejendomme med rene mopper, klude mv. Dette sparer alle de køreture, som medarbejderne ellers selv skulle foretage til/fra vores lager for at hente forsyninger.
Flere tons plast er gjort overflødig
Plastposer er en stor kilde til miljøbelastning i rengøringsbranchen, da poserne bruges til affaldsbeholdere i alle størrelser. Det bliver til mange kilo plast dagligt. Vi sparer rigtig meget plast ved at optimere posetypen til den enkelte affaldsbeholder og altid bruge den mindst mulige pose og tyndest mulige plast. Også genbrugsposer og genbrugssække har givet stor plastreduktion. Det seneste år har vi sparet miljøet for ca. 5 tons plast.
Vi ESG-rapporterer for 2024
Siden 2013 har vi i Anders Andersens Rengøring udarbejdet et ”Forbrugs- og CO2 regnskab” til interesserede kunder. Regnskabet opgør forbruget af de ressourcer og den energi, der direkte indgår i vores rengøringslevering hos den enkelte kunde, og estimerer bl.a. CO2 aftryk ved hjælp af fastlagte CO2 ækvivalenter.
Forbrugs- og CO2 regnskabet møder stigende interesse i takt med, at den obligatoriske ESG rapportering for mange virksomheder nærmer sig. Regnskabet bidrager et stykke af vejen til rapportering af miljødelen i ESG (Environmental, Social and Governance; Miljø, social og ledelse).
I Anders Andersens Rengøring er vi ambitiøse og går gerne foran, som det er tilfældet med vores Svanemærkninger, forbrugsregnskab og diverse andre tiltag. Vi har nu gjort os klar til at rapportere ESG-tal allerede for året 2024. Dette er et år tidligere end CSRD direktivets krav til vores virksomhedsstørrelse.